top of page
Norvolk Scheveningen huisstijl
Norvolk Scheveningen huisstijl

FERMENT

Hallo allemaal ik was een vrekwente blog schrijver maar nu heb ik het ook druk met andere dingen. Vaak als ik kook denk ik van oja dat had ik kunnen delen maar omdat Norvolk zo goed loopt en ik nog alleen was om alles aan te sturen heb ik besloten om hulp te zoeken. Deze heb ik gevonden en ga jullie daar binnen kort meer over vertellen. Het was dan ook even heerlijk om na het verhuizen van de productie keuken van de bollen, croissants en het brood even op vakantie te kunnen.

Zuid Frankrijk

Uitzicht kasteel zuid Frankrijk, room with a view😇
Uitzicht kasteel zuid Frankrijk, room with a view😇

In de tuin van het kasteel vond ik een struik met kleine limoentjes of citroentjes. Ik heb 750 gram geplukt en ze mee genomen naar het huis van vrienden. Zij zijn ook altijd bezig met fermenteren en ik word altijd geïnspireerd om aan de slag te gaan!

Ik heb de limoentjes ingesneden aan één kant en ze 2 nachtjes in 300 gram zout gezet!

Daarna heb ik de volgende kruiden verzameld

3 kaneelstokjes gebroken.

1 eetlepel zwarte peper

1 eetlepel korianderzaad

1 theelepel venkel

2 gedroogde chili pepers

Sap van 4 citroenen

Limoentjes gemengd met de kruiden.
Limoentjes gemengd met de kruiden.

Als je alles goed gemengd heb steriliseer 4 potjes, je kan ze in de oven zetten op 100 graden.

Vul ze als ze afgekoeld zijn tot aan de rand ook het vocht. Als je vocht te weinig hebt pers nog wat sap en sluit de potjes af.

Kleine jam potjes met deksel
Kleine jam potjes met deksel

nu je dat gedaan hebt sluit je ze af en zet ze ergens op een plank, niet in direct zonlicht!

Je moet nu wel geduld hebben want je kan ze pas gebruiken als ze 2 maanden hebben gestaan.

Af en toe wat schudden!

Potjes afgesloten!
Potjes afgesloten!

Zoals jullie zien heb ik zeezout gebruikt, daarom is het van belang dat je ze goed schud.

Over 2 maanden kom ik met een recept om ze te gebruiken, maar voor die tijd kom ik ook nog met de Kweeperengelei😇


 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page