Kräfströmming = Kreeftsardien!
Laats kreeg ik van Peter een boek over gezond eten, daar staat dat we vaker vette vis moeten eten. En Sardientjes behoren net als haring, makreel en zalm tot de vette vissoorten. Ik eet nu vette vis 2 dagen achter elkaar. Dus nu ben ik heel gezond😇
Waarom dit gerecht precies kreeftsardientjes heet snap ik eigenlijk niet heel goed. 🇸🇪 Voor de hand liggend is misschien de kleur, maar de dille en de dillezaadjes geven samen met het scheutje kreeft fond wel een mooie smaak.

Het gerecht is heerlijk ook met de aardappelpuree met beetje citroenschil er in!
Wat heb je nodig: voor 4 pers.
16 sardientjes
Blikje tomatenpuree
Thee lepel dillezaad
8 takjes verse dill
2 eetlepels Kreeft fond
Klein pakje kokosmelk
Paneermeel
1 kilo kruimige aardappels
Citroen
Melk
Boter
Zout en Peper
4 takjes Platte peterselie
1 teentje Knoflook
1 Paprika
1 Venkel
Zet de oven op 200 graden
Was de Sardientjes en knip de vinnen van de rug, rol de sardientjes met het vel naar buiten. Leg deze in een oven vaste schaal.

Meng de kokosmelk, tomaat puree, de gehakte dill en theelepel dillezaad door elkaar doe er scheutje kreeft fond in!
Giet dit over de Sardientjes, strooi er wat paneermeel op en zo in de oven.

30 min.
Schil de aardappels en zet ze op met zout!

Schil circa 3 stukjes van de citroen af met een dun schiller, hak dit klein. Neem 1 teentje knoflook hak deze ook. Hak de platte peterselie fijn.
Maak de paprika goed schoon en snij in repen zo ook de venkel!
Blancheer de groente, zodat ze nog een bite hebben.
Wanneer aardappels gaar zijn doe klont boter, knoflook, citroen en de peterselie erbij mix dit met klein scheutje melk tot heerlijke aardappel puree!
Serveer dit zoals je op de eerste foto kan zien, en zet als kroon op het werk nog een takje dill!

Jongens geniet ervan, dat hebben wij ook gedaan!
Comments